Geen 'Hel van het Noorden' voor Mathieu van der Poel: "De wildcard lag al klaar in augustus"

Redactie
| 0 reacties
Geen 'Hel van het Noorden' voor Mathieu van der Poel: "De wildcard lag al klaar in augustus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft maandag zijn programma voor het voorjaar van 2019 bekendgemaakt. Met de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem rijdt de Nederlander enkele topklassiekers, maar voor de 'Hel van het Noorden' is er geen plek op zijn kalender.

Ploegleider Christoph Roodhooft legt zijn pupil geen druk op. "Waar hij kan winnen? Dat is afwachten, maar ik denk dat hij als atleet, zeker in de toekomst, al die koersen aankan", vertelt hij in gesprek met Sporza. "En nog wel anderen ook. Wellicht wint hij dit jaar niet. Maar hij kan ze wel allemaal winnen."

Van der Poel zal niet aan de start staan in Parijs-Roubaix, al bevestigde Roodhooft dat zijn team een wildcard voor 'de Hel' liet liggen. "Ja, die wildcard lag eigenlijk klaar. Toen we de Arctic Race reden in augustus kregen we halverwege die ronde al de melding dat dat in orde was." 

Brabantse Pijl en Amstel Gold Race

Roodhooft was blij met de uitnodiging voor Parijs-Roubaix, maar uiteindelijk werd de wildcard geweigerd. "We kozen voor een iets andere indeling. Parijs-Roubaix viel daar moeilijk in. We wilden immers de Brabantse Pijl voor de Gold Race doen. En we willen Mathieu toch wat laten wennen aan dat ander soort parcours. De tijd is sowieso kort. Parijs-Roubaix gaat niet lopen. Er komen nog vele jaren aan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties