Loes Sels moet meerdere erkennen in nichtje: "Nog nooit goed gereden in Namen, maar met de volle goesting naar daar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Loes Sels moet meerdere erkennen in nichtje: "Nog nooit goed gereden in Namen, maar met de volle goesting naar daar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als in de Jaarmarktcross van Niel kwam er in Sint-Niklaas een tweestrijd tussen de nichtjes Sanne Cant en Loes Sels. Maar net als anderhalve maand geleden trok de wereldkampioene aan het langste eind.

Sels zette in de laatste ronde alles op alles om weg te komen van Cant, maar het baatte niet. "In de laatste bocht in het zand bleef ik achter het paaltje hangen", aldus Sels na afloop bij Sporza. "Het had misschien nog wat spannender geweest kunnen zijn, maar ik mag blij zijn over mijn wedstrijd."

Het ontbreekt de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice aan explosiviteit. "Ik denk dat Sanne veel sterker is na de bochten", bekent ze. "Ik ben niet explosief. Ik moet het op vermogen doen. Maar al bij al het ging het wel goed."

"Sanne en ik verstaan elkaar goed"

Sels en Cant zijn nichten, maar verstaan elkaar ook bijzonder goed. "Ik blijf ook graag het hoge tempo aanhouden zodat ik mezelf niet in slaap wieg. Sanne en ik verstaan elkaar goed. Alleen was het vandaag wat jammer dat heel wat veldrijdsters niet naar Sint-Niklaas kwamen. Zeker als je conditioneel in orde bent."

Zondag trekt Sels naar de Citadel van Namen, al is dat een cross die haar niet zo goed ligt. "Ik heb er nog nooit goed gereden. Die helling maakt het lastig, maar ik ga met de volle goesting naar daar. Misschien dat het dit jaar wel goed lukt. We gaan er alleszins voor", besluit Sels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties