Mathieu van der Poel doet het op een atypische manier, maar pakt wel zijn 16e zege van het seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel doet het op een atypische manier, maar pakt wel zijn 16e zege van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft in Sint-Niklaas zijn 16e overwinning van het seizoen geboekt. De Europese kampioen nam voor één keer geen voortvarende start, maar maakte in het tweede deel van de Waaslandcross het verschil.

Mathieu van der Poel was wel goed weg in het Waasland, maar deze keer gaf de dominante Nederlander de concurrentie nog een kans. Van der Poel reed een lange tijd in een kopgroep van vijf renners met daarbij ook nog zijn ploegmaat Tom Meeusen, Daan Soete, Quinten Hermans en Dieter Vanthourenhout. 

Vanthourenhout moest gaandeweg de cross afhaken, terwijl Soete met pech kreeg af te rekenen. Vooraan bleven ze met drie over, maar halverwege de wedstrijd vond Van der Poel het welletjes geweest en drukte hij het gaspedaal in. Hermans bleef even op een handvol seconden hangen, maar zag de Nederlander steeds kleiner worden. 

De boeken mochten toe, want Van der Poel reed gemakkelijk naar zijn 16e overwinning van het seizoen. Hermans reed als 2e over de meet, terwijl Meeusen op het laagste podiumplekje mocht plaatsnemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties