Mathieu van der Poel geeft twee redenen waarom hij het in Sint-Niklaas anders aanpakte

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel geeft twee redenen waarom hij het in Sint-Niklaas anders aanpakte
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel die in de eerste drie rondes het verschil nog niet maakt, het is en blijft een zeldzaam gegeven. Bij gebrek aan heel wat grote namen gebeurde het toch in Sint-Niklaas, waar de Nederlander pas in het tweede deel van de wedstrijd het verschil maakte.

De Nederlander gaf na de wedstrijd twee redenen waarom hij langer dan normaal wachtte om de concurrentie achter zich te laten. De wind was er één van, de cross in Namen de andere. "Er stond best veel wind, vooral in het tweede deel van het parcours. En dan bots je snel op je limieten", aldus de Nederlander in het flashinterview.

"Met de zware cross van zondag in het achterhoofd was het de bedoeling om trager te starten. Maar als ik het niet doe, doet iemand anders het wel", zei van der Poel. "Quinten Hermans bleef goed druk zetten, dus op het einde was het opletten voor foutjes."

Op naar de 20

Ondertussen zit Van der Poel al aan 16 overwinningen. Komt die 20 er nog voor het einde van 2018? "Dat zou mooi zijn, want er komt een drukke periode aan en met Namen al een lastige cross morgen. Het zal afzien worden."

"Maar voor het seizoen heb ik al gezegd dat ik niet met aantallen bezig ben. Ik rijd ook niet zoveel crossen als vorig seizoen. Ik wil gewoon elke wedstrijd goed zijn en mijn focus ligt natuurlijk op het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties