Michel Wuyts nuanceert foto van Klaas Vantornout: "Het is wennen na Sven Nys, die onbewust met peper en zout strooide"

Redactie
| 2 reacties
Michel Wuyts nuanceert foto van Klaas Vantornout: "Het is wennen na Sven Nys, die onbewust met peper en zout strooide"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klaas Vantornout trok vorige week aan de alarmbel met een foto op sociale media van de Kuil in Zonhoven. Enkele jaren geleden reed de West-Vlaming als Belgisch kampioen door een mensenzee, maar dat was bij de foto van afgelopen weekend niet het geval.

Al maakt Michel Wuyts een serieuze kanttekening bij die foto. "De quasi lege foto is genomen bij het begin van de jongste vrouwencross", legt Wuyts uit in HLN. "Vips zitten op dat ogenblik nog aan de dis. De winterse kou houdt ze uit de kuil. Het joelende volk op het linkerbeeld daarentegen gaat uit zijn dak in volle mannencross. Bij nazomertemperaturen in een vroeger jaar. 20 graden in oktober."

Wuyts vindt het dan ook een dubbeltje op zijn kant. "Een foto met Nys op de voorgrond was zonder tegenspraak correcter geweest. Die kon met circa vijf- tot achtduizend supporters voor hem alleen uitroepen dat hij de echte aantrekkingspool was. Die kon ook in waarheid en oprechtheid zeggen dat hij de stichter en onderhouder van de buitensporige crosspopulariteit was."

"Nys domineerde, animeerde en polariseerde" - Michel Wuyts

Maar de 'Kannibaal van Baal' deed het op een andere manier. "Nys was daar te bescheiden en te verstandig voor. Hoog oplopen met jezelf maakt je kwetsbaar. Nys hanteerde niet dat klagende, monotone ik-taaltje. Hij sprak gepolijst, nooit hoogdravend. Moest ook niet", aldus Wuyts. "Nys domineerde, animeerde en polariseerde. Hij strooide onbewust met peper en zout."

"Clans veerden gefrustreerd op en vochten verbale oorlogen uit. De Clercq, Wellens, Albert, ze schuwden in het tijdperk van hun grote boeman de controverse niet. De cross was als een zwaar gepekelde hutsepot en die pekel is nu weg. Het is wennen na Nys. Van der Poel is nog dominanter, maar de tegenstand is bij zoveel 'excellence' zelfs niet tot zure oprispingen in staat", besluit de commentator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties