Sven Nys ziet crosser na 2019 vertrekken bij Telenet Fidea: "Ik wilde voor enkele jaren bijtekenen, maar dat kon niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sven Nys ziet crosser na 2019 vertrekken bij Telenet Fidea: "Ik wilde voor enkele jaren bijtekenen, maar dat kon niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jonge Quinten Hermans rijdt in 2019 zijn laatste jaar voor Telenet Fidea. Dat heeft zijn makelaar Hans Van Kasteren bevestigd tijdens de Waaslandcross in Sint-Niklaas.

Hermans neemt na 2019 afscheid van de ploeg van Sven Nys. Dat heeft Hans Van Kasteren verteld in een interview met Sporza. Waar Hermans in 2020 aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Al lijkt een avontuur bij een nieuwe veldritploeg van Van Kasteren zelf zeker niet uitgesloten, al wil de voormalige teammanager daar nog weinig over kwijt. 

3e man bij Telenet Fidea

"Quinten heeft besoten om niet op het aanbod van Telenet Fidea in te gaan en niet verder te onderhandelen", zorgde Van Kasteren voor de primeur. "Ik kan bevestigen dat Quinten in 2020 voor een andere ploeg zal rijden."

Veel heeft ermee te maken dat Hermans bij de Telenet Fidea Lions 'pas' de derde man zal zijn door de status van Toon Aerts en Lars van der Haar. "Toon en Lars zijn de kopmannen bij Telenet Fidea, dus Quinten wil geen 3e renner zijn. Hij heeft de ambitie om samen met een kopman te rijden en niet als derde man."

"Waar ik in 2020 zal rijden? Dat is voor mij ook nog een groot vraagteken"

Hermans zelf reageerde ook na zijn tweede plek in de Waaslancross. "Waar ik in 2020 zal rijden? Dat is voor mij ook nog een groot vraagteken", aldus Hermans. "Ik had de ploeg enkele eisen gesteld. Ik wilde voor meerdere jaren bijtekenen, maar die voorwaarde kon de ploeg niet inlossen. Spijtig, want ik zit al 9 jaar bij de ploeg. Ik zal dus andere oorden opzoeken, maar dat is niet altijd slechter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties