Tevreden nummer 2 in Sint-Niklaas: "Doet deugd om Mathieu niet te ver te zien wegrijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tevreden nummer 2 in Sint-Niklaas: "Doet deugd om Mathieu niet te ver te zien wegrijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het extrasportieve nieuws dat Quinten Hermans Telenet Fidea eind volgend jaar verlaat, overtreft misschien wel zijn knappe prestatie en mooie 2e plek in Sint-Niklaas.

Hermans maakte het Mathieu van der Poel nog knap lastig, maar moest in het tweede deel van de wedstrijd telkens enkele seconden per ronde toestaan op de Nederlander. "Ik geloofde er niet in dat ik hem kon kloppen, maar ik was vooral verrast dat hij zo lang wachtte", vertelde Hermans na afloop voor de camera.

"Normaal ben je gewend dat hij de eerste ronde al aangaat. Ik dacht even aan de Koppenberg, maar toen hij op kop kwam, wist ik dat het zover niet zou komen. Ik probeerde nog zo goed mogelijk druk te zetten, maar Mathieu had alles onder controle", besefte Hermans. 

'Doet deugd'

Hermans zag uiteindelijk Van der Poel makkelijk de zege pakken en werd zelf tweede. "In de laatste rondes viel ik toch wat stil, maar het doet zeker deugd om tweede te worden en om Mathieu niet te ver te zien wegrijden. Hopelijk sta ik er morgen ook in Namen. Het wordt zaak van mijn eigen tempo te zoeken. Bovendien heb ik soms de cross van zaterdag nodig om ook zondag sterk voor de dag te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties