Wout Van Aert legt zichzelf vooral druk op: "In de pikorde sta ik niet boven de rest"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert legt zichzelf vooral druk op: "In de pikorde sta ik niet boven de rest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert werd vrijdag voorgesteld bij zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. De wereldkampioen veldrijden is vooral blij dat in zijn nieuwe ploeg niet alle ogen op hem gericht zullen zijn.

Bij Jumbo-Visma is hij veel beter omringd voor het voorjaar dan bij Sniper Cycling. "We beschikken over een brede kern. Maar goed ook", citeert HLN Van Aert. "Als ik één ding geleerd heb uit mijn klassieke vuurdoop is dat je met zoveel mogelijk sterke pionnen de finale moet kunnen rijden. Het voelt veel comfortabeler aan als je het niet in je eentje moet oplossen. Ik zie er alleen maar voordelen in."

Van Aert is dus niet de enige kopman in het voorjaar, want de ploeg heeft ook Timo Roosen en Mike Teunissen. En dat zorgt toch voor een beetje minder druk. "Ik leg mezelf vooral druk op", vervolgt hij. "Maar het is wel goed om het wat over verschillende schouders te kunnen verdelen, ja. In de pikorde sta ik niet boven de rest. Bedoeling is om 'samen' zo goed mogelijk te presteren en te winnen. Dat maakt het plezant."

"Ik denk dat dit wel kan werken" - Wout Van Aert

"Jumbo-Visma werkt per wedstrijd per renner met drie verschillende kleuren: rood voor een kopman, geel voor een vrije rol, groen voor de pure knecht. In alle klassiekers 'sta' ik in het geel. Net als Timo, Taco (van der Hoorn red.), Mike en co. Ik denk dat dit wel kan werken."

Het is anders dan bij de vernieuwde CCC-ploeg. "Greg Van Avermaet, bijvoorbeeld, krijgt een hele ploeg in dienst. Daar heeft hij in het verleden al races mee gewonnen. Maar ook verloren. Omdat hij, op het moment dat het brak, moederziel alleen zat nadat het voltallige team zich voor hem had opgeofferd. Ook niet ideaal", beseft Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties