Brengt de Citadel Wout van Aert opnieuw geluk?

Brengt de Citadel Wout van Aert opnieuw geluk?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel een keertje verslaan, het zou Wout van Aert toch zo'n deugd doen. Hoewel de kloof tussen de twee momenteel enorm groot is, lijkt het op het eerste zicht teveel gevraagd. En toch... Als het ergens kan, dan misschien wel in de Wereldbeker in Namen.

Wout van Aert zal vandaag in Namen met goede moed aan de start staan. Geen wonder, want hij heeft er geweldige herinneringen. Vraag hem aan welke crossen hij de laatste twee jaar het beste gevoel aan over hield - de kampioenschappen uitgezonderd - en Namen 2017 zal bijzonder dichtbij komen.

Van Aert maakte er vorig jaar een ware demonstatrie van. Op zijn Mathieu's zeg maar. Van in de aanvangsfase ging van Aert haast als een wildeman tekeer. Reeds in de eerste ronde snelde hij iedereen uit het wiel. Ze zouden hem pas na de finish opnieuw weer zien. Het verschil met naaste achtervolgers Aerts en van der Poel liep op tot anderhalve minuut.

OPNIEUW EEN BLITZSTART?

Wat van Aert niet zou geven om opnieuw zo'n superdag te kennen. Gezien de manier waarop hij toen die overwinning behaalde, is het des te meer uitkijken naar zijn start in de nieuwe editie van Namen. Pakt hij opnieuw uit met een blitzstart, dan is dat ongetwijfeld een teken dat de benen goed zijn. Wat het als resultaat dan ook moge opleveren.

De in 2017 hertekende aankomst zit hem als gegoten. Het is het type wedstrijd waarin hij zeker zal moeten rekening houden met Toon Aerts, gezien de progressie die de renner van Telent maakte, maar dit is misschien wel het moment om de veldritwereld nog eens te verbazen. Zeker met in het achterhoofd de mentale rust die van Aert nu wel echt gevonden lijkt te hebben.

GEEN ZORGEN MEER OVER DE WEG

Het kan ook haast niet anders. Eindelijk moet hij zich over het wegseizoen geen zorgen meer maken. Zelfs voor de komende jaren weet hij op dat vlak waar hij aan toe is. Wat een verschil met... al het hele veldritseizoen. Alle focus nu op de drukke periode die eraan komt in de cross. En op een nieuwe succesvolle passage aan de Citadel van Namen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties