Leidster in de Wereldbeker helemaal weg van van der Poel: "Hij is een kunstenaar op de fiets"
Redactie
| 0 reacties

Marianne Vos ziet Mathieu van der Poel graag fietsen

Leidster in de Wereldbeker helemaal weg van van der Poel: "Hij is een kunstenaar op de fiets"
Foto: © photonews

Hoewel er heel wat verschillen zijn qua spanningskracht tussen de dames en de heren in de cross, is er wel één gelijkenis. Nederland levert levert tegenwoordig de meest tot de verbeelding sprekende figuren. Bij de mannen is er van der Poel, bij de vrouwen draait Vos nog altijd mee aan de top.

De leidster in de Wereldbeker geeft in De Zondag haar kijk op haar landgenoot. En daaruit spreekt enorm veel respect. "Ik zie hem graag fietsen. Hij is gewoon een kunstenaar op de fiets", zegt Marianne Vos over Mathieu van der Poel.

Natuurlijk ben ik zelf vaak voor de underdog 

Al wil dat niet zeggen dat ze altijd voor em supportert. "Natuurlijk kijk ik ook graag naar een duel en ben ik zelf vaak voor de underdog. Dan denk ik dikwijls: 'kom terug, dan is het spannender'. Maar ik neem het Mathieu niet kwalijk. Als je er zo bovenuit steekt, dan wil je dat laten zien en jezelf uitleven."

Bijgevolg moet de concurrentie op de blaren zitten. Vos ziet er de beloning in voor al het harde labeur dat van der Poel verricht. "Dat de rest daar nu geen antwoord op heeft, tja... Maar dat zal ten eerste niet eeuwig duren en ten tweede werkt hij er ook gewoon heel hard voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties