Mathieu van der Poel komt terug op heisa: "Van mij mag Wout op de rollen rijden, maar niet ten koste van anderen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 1 reacties
Mathieu van der Poel komt terug op heisa: "Van mij mag Wout op de rollen rijden, maar niet ten koste van anderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert die meteen na een cross de benen los rijdt, het was de laatste dagen een druk besproken thema in het veldrijden. Mathieu van der Poel kwam er na zijn overwinning in Namen nog eens op terug.

Het stoort enkele renners dat Van Aert meteen na een cross op de rollen zit in plaats van meteen de podiumceremonie bij te wonen. Mathieu van der Poel is er daar één van. Het reglement stelt dat de renners 10 minuten na de laatst gefinishte renner op het podium moeten staan. 

Na afloop van zijn zege in Namen kwam Van der Poel nog eens terug op die wachttijd. "We hadden al enkele keren moeten wachten, maar ik heb pas in de krant gelezen wat het reglement was", aldus de Nederlandse alleskunner.

"Als dat volgens het reglement mag, dan was ik fout om daar iets van te zeggen" - Mathieu van der Poel

"Als dat volgens het reglement mag, dan was ik fout om daar iets van te zeggen, maar ik wist niet dat daar een reglement voor was", vervolgde Van der Poel. "Het viel gewoon op dat het langer duurde dan normaal. Het is niet aan ons om te wachten omdat één iemand op de rollen wil rijden."

Een klokje invoeren vindt de Nederlander geen optie. Nochtans stond er een timer af te tellen toen Van Aert aan de Citadel op de rollen reed. "Dat is misschien te drastisch. Van mij mag hij op de rollen rijden, maar niet ten koste van anderen die moeten wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties