Nederlandse is de modderkoningin in Namen: "Bevestiging dat ik op het hoogste niveau kan winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 0 reacties
Nederlandse is de modderkoningin in Namen: "Bevestiging dat ik op het hoogste niveau kan winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen mocht Lucinda Brand in Namen het zegegebaar maken. Een verdiende zege, want in de 3e ronde liet de Sunweb-renster iedereen achter zich. Niemand zag haar nog terug.

"Dit is misschien wel één van de zwaarste omlopen en Wereldbekers die er is", vertelde een blije Brand na afloop van Namen. "Deze zege staat dus mooi op mijn palmares. Dat het gemakkelijk ging? Dat ziet er altijd zo uit als je goed rijdt, maar ook ik had pijn, hoor", lachte ze. 

Door de moeilijkheidsgraad en de vele hoogtemeters wordt Namen al eens vergeleken met de Druivencross in Overijse. Ook daar won de Nederlandse nog niet zo lang geleden. "Je kan het moeilijk vergelijken", vervolgde Brand. "In Overijse moest ik steeds terugkomen, maar hier kon ik op sommige punten herstellen om daarna sterk te klimmen."

Bevestiging

"Alleen in de eerste ronde moest ik heel hard rijden om mijn slechte start goed te maken. En bovendien ben ik ook wel fitter dan in Overijse. Op de schuine kant ging het lekker."

Brand concentreert zich vooral op het wegwielrennen, maar het veldrijden ziet ze als een leuk tussendoortje. "Deze zege is de bevestiging dat ik op het hoogste niveau kan winnen", vertelde ze zelfverzekerd. "Zeker in zo'n mooie cross dan nog."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties