Van Den Bossche en Ghys halen elk één nationale trui binnen, Kopecky pakt uit op BK omnium

Van Den Bossche en Ghys halen elk één nationale trui binnen, Kopecky pakt uit op BK omnium

Op het BK baanwielrennen zijn de nationale kampioenschappen in het derny en de scratch verreden bij de mannen en in het omnium bij de vrouwen. Fabio Van Den Bossche ging voor twee titels, maar nam genoegen met eentje. In het omniumnummer bij de dames stond er geen maat op Lotte Kopecky.

De jonge Fabio Van Den Bossche had zijn zinnen gezet op dit BK en wilde zoveel mogelijk scoren. Op de derny was hij meteen aan het feest, samen met zijn vader Gunter. Ze hielden Bryan Boussaer, die met Michel Vaarten reed, en Jules Hesters, met Eric Schoefs, achter zich.

Ook in de scratch was Van Den Bossche graag met de Belgische titel aan de haal gegaan, maar in die discipline moest hij een andere klepper voor zich dulden. Robbe Ghys kroonde zich immers tot Belgisch kampioen. Kilian Michiels haalde als derde het podium.

SPANNENDE STRIJD OM PLEK TWEE BIJ DE DAMES

Bij de vrouwen maakte Lotte Kopecky in het omnium haar favorietenrol helemaal waar. Ze verzamelde liefst 168 punten. Dat waren er veertig meer dan haar naaste belaagster Gilke Croket. Die haalde het in de strijd om het zilver nipt van Shari Bossuyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties