Van der Poel heerst ook in Namen en pakt zijn 17e zege, Van Aert na straffe inhaalrace nog tweede

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 1 reacties
Van der Poel heerst ook in Namen en pakt zijn 17e zege, Van Aert na straffe inhaalrace nog tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft op grandioze wijze zijn 17e zege van het seizoen geboekt. Op en rond de Citadel van Namen maakte de Nederlander er opnieuw een heuse onemanshow van. Wout Van Aert werd tweede.

Mathieu van der Poel nam net als leider in de Wereldbeker Toon Aerts een prima start, maar de wereldkampioen was op achtervolgen aangewezen. Wout Van Aert volgde al snel op 15" en moest aan een heuse inhaalrace beginnen. Aerts nam resoluut de kop, maar met een prachtig manoeuvre snelde Van der Poel Aerts voorbij. 

De vogel was gaan vliegen. Een behendige Van der Poel gebruikte zijn technische capaciteiten en ging alleen door. Zeker omdat Aerts onderuit ging. In de achtergrond nam Van Aert wel Aerts en Vanthourenhout op sleeptouw, al reed even later de regenboogtrui ook alleen rond. 

Bonus van een minuut

Het werd een nieuwe onemanshow, de zoveelste al dit seizoen. Bij de bel van de laatste ronde reed de Europese kampioen in het veld al met een bonus van meer dan een minuut rond op eerste achtervolger Van Aert. 

Risico's waren in het slot niet meer nodig en Van der Poel mocht voor de 17e keer dit seizoen het zegegebaar maken. Van Aert werd tweede. Aerts blijft dan weer leider in de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties