Winnaarsmentaliteit krijgt voorrang op plezier bij Victor Campenaerts

Winnaarsmentaliteit krijgt voorrang op plezier bij Victor Campenaerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Victor Campenaerts een speciale kerel is, is bij steeds meer mensen aan het doordringen. Sinds hij winnaar werd van de Kristallen Fiets, leren we hem ook steeds beter kennen. Eén ding is duidelijk: hij brandt van de ambitie en wil nog veel bereiken in het wielrennen.

De reden waarom hij wielrenner is geworden, ligt voor de hand. "Ik ben geen coureur omdat ik graag koers, maar omdat ik het goed kan. Ik wil de beste zijn in iets", zegt Campenaerts vastberaden in De Zondag. "En dan bedoel ik niet de beste van een land, maar wel degelijk de beste van de planeet."

Competiviteit boven alles dus. Het is Victor Campenaerts menens. "Als morgen blijkt dat ik nog beter zou zijn op de 800 meter lopen, dan maak ik die overstap. Dat zal natuurlijk niet gebeuren. Ik wil maar zeggen hoe ik in mekaar zit."

OPTIMAAL EFFECT

Hij heeft er ook wel wat voor over om zijn doel te bereiken. "Wie de beste wil worden, moet alles opofferen. Dat doe ik ook. Ik ga nu twee maanden naar Namibië op hoogtestage. Dat is geen evidente keuze. Inspanningsfysiologen hebben mij ervan overtuigd dat alleen een lange stage optimaal effect zal hebben. Dus doe ik dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties