Wout Van Aert haalt na afloop van Wereldbeker in Namen uit naar UCI: "Doet me beetje denken aan mijn schooltijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 3 reacties
Wout Van Aert haalt na afloop van Wereldbeker in Namen uit naar UCI: "Doet me beetje denken aan mijn schooltijd"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is tegenwoordig na een cross meteen op de rollen te vinden om de benen los te rijden. Dat was niet echt naar de zin van andere renners en dus besloot de UCI om een klokje naast de wereldkampioen te plaatsen.

Een klokje vindt Mathieu van der Poel, die zich ook al stoorde aan het feit dat hij op Van Aert moest wachten, er toch wat over. Dat kan u hier nog eens lezen. Maar ook Van Aert zelf stoorde zich aan het feit dat er een tablet met een timer stond af te tellen. 

"Waar zijn we dan in hemelsnaam mee bezig", stelde collega Christophe Vandegoor de vraag aan de wereldkampioen veldrijden. "Ik deel jouw mening. Ik heb deze week een waarschuwing - of ik weet niet hoe ik het moet noemen - gekregen van de UCI, dat ik me toch sneller moet klaarmaken voor het podium", zei Van Aert. "Dat werd ingeleid door Mathieu, die daar blijkbaar onvrede mee had."

"Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel over andere dingen druk maken"

"Ik heb daarnet al aan de UCI gezegd dat er volgens mij wel andere problemen zijn die eerst op te lossen zijn. Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd, waar ik sprintjes moest trekken met mijn fiets om op tijd te zijn. Daar kon ik mij ook in opjagen. En nu weer. Ik vraag me af of dit nu de ideale oplossing is", aldus Van Aert. 

Van Aert vindt het toch wat vreemd dat zijn grote rivaal zich daar zo in opjaagt. "Ik vind het bizar. Ik kan Mathieu helemaal geen pijn doen dit jaar. Toch heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee dat ik 2 minuten langer nodig heb om gewassen te zijn. Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel over andere dingen druk maken, denk ik", besloot de wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties