Een renner die niet bang is van initiatief nemen: Bauke Mollema reageert op verrassend kopmanschap

Een renner die niet bang is van initiatief nemen: Bauke Mollema reageert op verrassend kopmanschap
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De statuten van de verschillende renners bepalen en beslissen wie kopman is, is in de eerste plaats uiteraard een taak voor de ploegleiders. Al zijn er ook wel renners die dat voor een stukje kunnen afdwingen. Bauke Mollema ging heeft alvast zijn wens voor 2019 gekregen.

De Nederlander komt als kopman van Trek-Segafredo aan de start van de Giro. Hij had daar bij de ploegleiding zelf om gevraagd. "Het team had niet verwacht dat ik wilde gaan. Ik kijk er echt naar uit om voor de derde keer de Giro te rijden. Het wordt mijn grote doel tijdens het eerste deel van het seizoen", zegt Mollema aan Cyclingnews.

Er zijn een paar redenen waarom de klimmer de Ronde van Italië volgend jaar wel ziet zitten. Er is nochtans ook wel wat werk tegen de klok. Dat schrikt hem niet af. "Het parcours ligt me goed. Er zijn weliswaar drie tijdritten, maar daarin moet ook veel geklommen worden."

PORTE KOPMAN IN DE TOUR

De Tour zal dus eens niet zijn belangrijkste grote ronde zijn, al betekent dat niet dat Mollema die aan de kant laat liggen. "Ik denk dat Richie Porte onze man is voor het klassement in de Tour. Ik moet gewoon zorgen dat ik dan ook zo goed mogelijk in vorm ben. We zien dan wel hoe het loopt en welke kansen er komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties