Andere Lotto-nieuwkomer belangrijk in sprinttrein Ewan: "Quick-Step begint ook niet op tien kilometer van de finish"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Roger Kluge wil met lead-out voor Ewan niet te vroeg komen

Andere Lotto-nieuwkomer belangrijk in sprinttrein Ewan: "Quick-Step begint ook niet op tien kilometer van de finish"
Foto: © photonews

Ze stellen bij Lotto-Soudal alles in het werk om het Caleb Ewan naar de zin te maken. De Belgische ploeg haalde bij Mitchelton-Scott niet enkel de Australiër weg, ook Roger Kluge maakte de overstap. De Duitser zal ook bij Lotto een belangrijke rol spelen in de sprinttrein voor Ewan.

Bij Cyclingnews merkt Kluge meteen het verschil tussen de twee teams op. "Hier is een beetje meer druk. Voordien was ons doel om ritzeges te behalen, maar kregen we niet de volledige steun. Hier heeft Caleb de steun van vijf, zes of zeven renners. Ik ben diegene die zit voor de laatste twee mannen in de lead-out."

Wedstrijden worden volgens hem een stuk belangrijker dan trainingen. "Het is moeilijk om een koers te simuleren. We zullen koers na koers moeten leren, maar dat is hetzelfde voor elke lead-out. Je leert van de koers, analyseert en bespreekt hoe je het volgende keer beter kan doen."

Iedereen wacht op het juiste moment om eruit te komen 

Kluge geeft ook aan dat het voorbereiden van de sprint vroeger heel anders was. "Nu is de sprinttrein steeds aan het vechten om voorin te blijven en je kan het niet meer controleren. Quick-Step is misschien één van de sterkste teams, maar begint ook niet vanop tien kilometer van de finish. Iedereen wacht op het juiste moment om eruit te komen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties