Marc Herremans neemt afscheid van twee veldritteams, maar blijft wel coach van Laurens Sweeck

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Marc Herremans neemt afscheid van twee veldritteams, maar blijft wel coach van Laurens Sweeck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marc Herremans is niet langer sportief coördinator bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Creafin-TÜV SÜD. Dat hebben beide veldritteams vandaag bekendgemaakt.

Sinds het begin van het huidige veldritseizoen was Herremans sportief coördinator bij de twee veldritteams. Maar in onderling overleg is de samenwerking tussen de verschillende partijen stopgezet. Herremans blijft wel de persoonlijke coach van Laurens Sweeck. 

"Ik heb de voorbije maanden ervaren dat ik me meer in mijn sas voel bij het individueel coachen van atleten", vertelt Herremans. "Daar zal ik vanaf nu opnieuw op focussen. Het coördineren van meerdere renners uit verschillende categorieën in twee teams is geen ideale combinatie met het coachen van meerdere atleten."

Individuele begeleiding

Teammanager Geert Vanhoof en Timmy Simons willen Herremans bedanken voor zijn inzet. "Maar we merkten ook dat Marc meer zijn gading vindt in individuele begeleiding. We willen hem wat dat betreft niet in de weg staan. Op zich waren we tevreden van de samenwerking. En als coach van Laurens Sweeck zullen we elkaar in de toekomst zeker nog tegenkomen", klinkt het. 

Beide teams gaan nu op zoek naar een nieuwe sportieve coördinator bij hun team. Er zijn al gesprekken aan de gang, maar beide ploegen benadrukken dat ze geen overhaaste beslissing zullen nemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties