Niels Albert: "Als er straks iemand niet presteert op het BK, is dat niet door een feestje hier en daar"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert: "Als er straks iemand niet presteert op het BK, is dat niet door een feestje hier en daar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De drukste periode van het jaar is aangebroken in het veldrijden. Niels Albert weet dat doseren belangrijk is met het oog op het Belgisch kampioenschap.

De ploegleider van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zal zijn renners alvast niet controleren op wat ze wel en niet doen tijdens deze drukke periode. "Weet je wat het moeilijkste is in deze periode? Niet het lekker eten of de feestjes. Wel de indeling", vertelt Albert in HLN. "Het is zeer verleidelijk om overal mee te crossen."

"Er is veel volk op de wedstrijden, er is veel sfeer, het zijn mooie parcours, en niet vergeten: financieel is het ook een aantrekkelijke periode met zo veel races op korte tijd. Maar je moét doseren. Wie meedoet in Sint-Niklaas, Namen, Zolder, Loenhout, Bredene, Diegem, Baal én het weekend erna ook in Gullegem en Brussel, komt aan negen crossen in dik twee weken tijd: dat is van het goede te veel."

BK

Albert beseft dat het BK dan in het gevaar komt. "Dan is de kans heel groot dat je een week later vermoeid aan de start van het BK komt. Als er straks iemand niet presteert in Baal, of later op het BK, zal dat niet zijn door een feestje hier en daar, maar doordat hij in zijn enthousiasme of gulzigheid fysiek over de limiet is gegaan", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties