Overweldigde Wuyts over Belgisch wonderkind Evenepoel: "Ik had mij voorgenomen om de naam Eddy Merckx écht niet ter sprake te brengen"

Redactie
| 0 reacties
Overweldigde Wuyts over Belgisch wonderkind Evenepoel: "Ik had mij voorgenomen om de naam Eddy Merckx écht niet ter sprake te brengen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met 36 overwinningen op wedstrijden en goud op het WK op de weg en in de individuele tijdrit kan Remco Evenepoel van een uitmuntend seizoen spreken. Michel Wuyts had zich voorgenomen om de naam Eddy Merckx niet te linken aan de 18-jarige Vlaams-Brabander, maar hij deed het toch.

In zijn terugblik op 2018 bleef de Sporza-commentator stilstaan bij de wereldtitel(s) van Evenepoel. "Ik had mij voorgenomen om de naam Eddy Merckx écht niet ter sprake te brengen. Ik wilde absoluut geen vader zijn van nog eens een vergelijking", aldus Wuyts. "En dan vraagt José De Cauwer aan het einde van de uitzending: "Heb jij dit al eerder gezien?" Ik moest dan snel denken en beslissen: "Neen. Of ja."

"Toch wel. Toen ik een kind was. Bijna elke week. 'Van wie dan', zei De Cauwer. 'Ja... van Merckx.' Patat. Daar lag de vergelijking", vervolgt Wuyts. "Achteraf werd ook Eddy Merckx om een reactie gevraagd. Merckx bekende dat ook hij overweldigd was, maar voegde er wel fijntjes aan toe dat hij op zijn 20e al Milaan-Sanremo won. Daar maakte hij een geweldig punt. Op die leeftijd de Primavera winnen, is niet evident. De weg is nog o zo lang."

"Ik was overweldigd en ik heb wel een aantal kroppen in de keel moeten wegslikken"

Nochtans zag het er even slecht uit tijdens het WK in Innsbruck. "Na die val in de wegrit keken José en ik naar elkaar en we dachten: hij rijdt zich stuk. We knikten neen naar elkaar. Maar langzaam moesten we meer ja beginnen te knikken. En dan ben je geneigd om stiltes te laten vallen, omdat je mond openvalt van verbazing. Dat gebeurt me niet vaak", zegt Wuyts. 

"Op die slotklim ging hij dan ook nog eens versnellen en reed hij die Duitser aan flarden. Dan moet je toch eens in je wang knijpen en zeggen: 'Hier zit je. Je hebt het meegemaakt.' Ik was overweldigd en ik heb wel een aantal kroppen in de keel moeten wegslikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties