Sterke Vos triomfeert in Zolder: "Alles uit de kast moeten halen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sterke Vos triomfeert in Zolder: "Alles uit de kast moeten halen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen was Marianne Vos duidelijk de sterkste in Heusden-Zolder. Vos maakte een kettingprobleem en een bijhorende achterstand nog goed en maakte het zegegebaar in Limburg.

In de laatste hectometers rekende Vos af met haar landgenote Lucinda Brand. "Goh, het was erop of eronder", vertelde ze na afloop in het flashinterview. "Lucinda maakte nog een mooie move. Ik wist dat ik in het technische gedeelte vooraan moest zitten", zei ze helemaal buiten adem. "Ik moest alles uit de kast halen."

Vos kreeg halverwege de wedstrijd met een probleem aan de ketting te maken en moest zo nog heel wat plaatsen goedmaken. Dat vergde een serieuze inspanning. "Ik denk dat ik de Nederlanders mag bedanken", lachte ze. "Het was een rot moment, maar ik wist dat het nog ver genoeg was om terug te keren. En dat is gelukt."

De zege doet deugd voor de ex-wereldkampioene. "Een hele mooie overwinning. Zolder ligt me altijd. Ik kom hier heel graag. Een overwinning in de Wereldbeker is altijd super, zeker als je dit pak mag dragen. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties