Stybar over Van Aert: "Logisch dat hij nu nog niet veel wint"

Redactie
| 0 reacties
Stybar over Van Aert: "Logisch dat hij nu nog niet veel wint"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is tegenwoordig gedoemd tot tweede plaatsen door de dominantie van Mathieu van der Poel. "Logisch dat hij nu nog niet veel wint", zegt Zdenek Stybar.

Mathieu van der Poel wint zo goed als elke cross waar hij aan de start komt. Geen pretje voor Wout Van Aert. "Het is voorlopig strijden voor de tweede plaats", zegt Zdenek Stybar in Het Nieuwsblad. "Als wereldkampioen is dat niet leuk. Ik heb het ook eens meegemaakt. In de winter 2011-2012 eindigde ik elf keer tweede en zes keer derde. Ofwel werd ik geklopt door Niels Albert, ofwel door Kevin Pauwels, ofwel door allebei."

Stybar vindt het moeilijk om in de schoenen van de wereldkampioen te staan. "Je bent goed, je doet je uiterste best, maar toch bots je elke week op dezelfde tegenstander. Op den duur sta je echt met tegenzin op het podium", aldus de Tsjech.

'Hou rekening met Wout op WK'

Al ziet 'Styby' het wel goedkomen. "Zeker. Wout heeft vorig jaar een uitstekende eerste kennismaking met de klassiekers gehad. Ik denk dat hij die ervaring nu ook meeneemt naar dit seizoen. Rustig opbouwen richting eind januari om te pieken op het WK en die topvorm dan door te trekken tot en met eind april."

"Ik vind het daarom ook logisch dat hij nu nog niet veel wint. Hij moet zijn lichaam nog wat sparen. Hij weet wat er in het voorjaar nog afkomt. Hij moet nog lang top zijn. Hou maar rekening met Wout in Denemarken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties