Thomas De Gendt mag het uitzweten na één van zijn moppen
Redactie
| 0 reacties

De Gendt rijdt drie grote ronden als gevolg van een grap

Thomas De Gendt mag het uitzweten na één van zijn moppen
Foto: © photonews

Als wielrenner moet je oppassen met wat je zegt, zeker in een conversatie met je sportdirecteur. Dat weet Thomas De Gendt nu ook. De renner van Lotto-Soudal gaat volgend jaar de drie grote ronden rijden terwijl het allemaal maar begonnen was met een grap.

De Gendt legt bij Cyclingnews uit hoe het allemaal tot stand kwam. "Ik zei tegen Mario Aerts dat ik de drie grote ronde wou rijden en hij schreef het op. Het was eigenlijk een grap. Nadien werd het een deel van het programma", doet De Gendt het relaas.

Gelukkig is hij het type coureur dat niet opschrikt van een uitdaging. "Ik heb vier jaar op rij de Tour en de Vuelta gereden en ik heb het gevoel dat één extra grote ronde niet zo'n verschil maakt. In het verleden was ik in de Vuelta beter dan in de Tour. Volgend jaar hoop ik op mijn best te zijn in de Tour."

De Vuelta is mijn favoriete grote ronde 

De postjes zullen bij Lotto snel verdeeld in Giro, Tour en Vuelta. "Ik vind dat we niet veel jongens hebben voor de grote ronden. Ik kan dus wel een plek voor mijn rekening nemen en iets doen in de Giro en de Tour. De Vuelta is zeker niet de moeilijkste van de drie. De Vuelta is mijn favoriete grote ronde, het gaat er meer relaxed aan toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties