Zdenek Stybar kijkt nog weinig naar 'saaie cross': "De techniek van Mathieu is echt buitengewoon"

Redactie
| 0 reacties
Zdenek Stybar kijkt nog weinig naar 'saaie cross': "De techniek van Mathieu is echt buitengewoon"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar keert vandaag in Heusden-Zolder terug in het veld, maar ook hij ziet dat de spanning ver zoek is. "Wij hadden een andere indeling van de wedstrijd", zegt de Tsjech.

Zdenek Stybar heeft weinig crossen op televisie gevolgd. "Niet zo heel veel. Door de dominantie van Mathieu is er ook niet zo veel te zien, hè", bekent Stybar in Het Nieuwsblad. Het veldrijden is volgens veel neutrale waarnemers dan ook een saaie bedoening geworden. 

"Ik snap het ergens wel", vervolgt de voormalige wereldkampioen veldrijden. "De rest rijdt voor de tweede plaats. Als ze tweede worden, is dat eigenlijk al een overwinning. Toch vind ik het leuk om naar Mathieu te kijken. Zijn techniek is echt buitengewoon. Het probleem is wel dat hij telkens een minuut wegrijdt van de rest."

Elke week opnieuw een superdag

Vroeger waren de duels tussen Stybar, Boom, Albert en Nys veel spannender. "Die komen niet meer terug. Wij hadden een andere indeling van de wedstrijd. Wij reden de eerste twee ronden snel, lieten halfweg de rest terugkomen om in de slotronden nog eens zo hard te rijden als we konden."

"Mathieu rijdt snel in de eerste ronde, de tweede ronde en ook de zeven andere rondes. Als hij een superdag had, kon Niels Albert dat soms ook. Alleen heeft Mathieu elke week opnieuw een superdag", besluit Stybar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties