Coach van Nibali wikt en weegt de kansen op 'de dubbel': "Pantani was de laatste renner die erin slaagde"

Coach van Nibali wikt en weegt de kansen op 'de dubbel': "Pantani was de laatste renner die erin slaagde"
Foto: © photonews

Vincenzo Nibali gaat zich in 2019 wagen aan een bijzondere onderneming. De Italiaan gaat niet alleen aan de start verschijnen in de Giro en de Tour, hij doet het ook met het ook op een goed klassement. Liefst zelfs om te winnen. Zijn coach Paolo Slongo laat zich uit over de kans op slagen.

Slongo legt bij Cyclingnews uit dat het heel anders zal zijn in vergelijking met de twee vorige keren dat Nibali aan zowel Giro als Tour deelnam. "Het is de eerste keer dat we voor een goed klassement gaan in Giro en Tour. We hebben al de Tour en de Vuelta gedaan, wat gelijkaardig is. Maar zelfs in die jaren begon Vincenzo te koersen in januari. In 2019 starten we later en hopen we meer energie te hebben voor de grote ronden."

De Tour is niet zo zwaar in de eerste week 

Paolo Slongo

Het lijkt het goede moment te zijn voor dit experiment. "Vincenzo is nu 34 en is op fysiek gebied matuur geworden. Hoe ouder je bent, hoe meer je aankan. Dus hebben we gezegd: 'Waarom niet de dubbel proberen?'  Dit jaar gaan de twee grote ronden goed samen. De Giro is redelijk lastig, maar de Tour is niet zo zwaar in de eerste week."

Het kamp-Nibali is benieuwd hoe het gaat uitpakken. "Pantani was de laatste renner die erin slaagde en toen was wielrennen een volledig andere sport. Froome en anderen zijn er niet in geslaagd, we weten dus dat het niet gemakkelijk zal zijn. Voor een renner als Nibali is dit wel motiverend. We hebben het nog niet eerder gedaan en hebben er al veel over gepraat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties