Ex-bolletjestrui uit Vuelta wil ook in ons land schitteren

Omar Fraile maakt van Ardennenklassiekers belangrijk doel

Ex-bolletjestrui uit Vuelta wil ook in ons land schitteren

Steeds meer renners zijn rond met hun voornaamste doelstellingen voor 2019. Diegenen die aardig bergop kunnen fietsen, komen al snel uit bij de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook Astana-renner Omar Fraile hoopt op een glansrol in de Ardennenklassiekers.

Fraile is niet de eerste de beste, want in 2015 en 2016 was hij nog de bergkoning in de Ronde van Spanje. Dit jaar liep hij meerdere ribbreuken bij, maar op stage in Altea was hij er opnieuw bij. "Ik heb er goed kunnen trainen", zegt de Spanjaard aan Ciclismointernacional. "En dat allemaal met de maand april in mijn achterhoofd."

KLAAR ZIJN VOOR KLIMKLASSIEKERS

Dan staan immers de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op het menu. Voordien betwist Fraile ook de Amstel Gold Race. "Ik wil klaar zijn voor de Ronde van het Baskenland en de klimklassiekers. Ik wil top zijn in de maanden april en juli."

Hij is immers van plan om ook in de Ronde van Frankrijk nog het beste van zichzelf te geven. "Ik heb gewoon een fascinatie voor de Tour, mede door de stress dat het met zich meebrengt." En daarna ook weer naar de Vuelta? "Het ligt eraan hoe ik uit de Tour kom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties