Kampt Tourwinnaar Geraint Thomas met gewichtsprobleem?
Redactie
| 0 reacties

Geraint Thomas moet fysieke achterstand goedmaken

Kampt Tourwinnaar Geraint Thomas met gewichtsprobleem?
Foto: © photonews

Geraint Thomas was veruit de betere in de Ronde van Frankrijk dit jaar. Of hij ook volgend jaar weer mee kan doen voor winst, is nog maar de vraag. Sinds zijn Tourzege leidt Thomas immers nogal een turbulent leven en is hij behoorlijk aangekomen.

De Welshe wielrenner geeft het toe aan CyclingWeekly. "Ik ben op geen enkele plek langer geweest dan vijf dagen", zegt hij over zijn activiteiten na de Tour. "Het was allemaal erg hectisch, maar wel leuk. Nu kijk er naar uit om weer wielrenner te zijn en terug te komen in de dagelijkse routine."

Het is moeilijk om fit te blijven in deze periode 

Of Thomas het nu wilde of niet, de kilootjes kwamen er wel bij. "Ik heb er nu genoeg van gehad. Het is moeilijk om fit te blijven in deze periode. Dave Brailsford is naar mij toegekomen om te zeggen dat ik niet te zwaar moest worden."

Volgens de renner zelf komt het allemaal wel goed. "Ik denk dat ik in dezelfde vorm dan dit jaar aan de start van de Tour kan komen, maar elke grote ronde is anders. Roglic en Dumoulin zijn misschien wel beter geworden en Froome focust nu op slechts één grote ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties