Nys ziet het ook: "Wout is dichter bij Mathieu gekomen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nys ziet het ook: "Wout is dichter bij Mathieu gekomen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu de strijd om de klassementen bijna gestreden is, wacht er nog die om de kampioenschappen. Kan Wout Van Aert zijn rivaal Mathieu Van der Poel alweer de loef afsteken op een WK? Volgens Sven Nys kan het spannend worden.

"Mijn indruk is dat Wout na zijn stage iets dichter bij Mathieu is gekomen", zegt Nys in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft goed kunnen trainen, zijn akkoord met Jumbo is rond: ik merk een andere Van Aert. Net zoals vorig jaar het geval was in deze periode." We moeten nog afwachten of de geschiedenis zich zal herhalen.

"Kijk, als Mathieu fysiek en mentaal op zijn best is, dan steekt hij er bovenuit. Dan wordt hij wereldkampioen. Maar die garantie heeft hij niet. Je mag de druk die zo'n WK meebrengt niet onderschatten. Als je een heel seizoen overal de eerste bent, is de druk om te winnen enorm op het WK. Mathieu kan vooral verliezen in Bogense - ik heb die situatie zelf meer dan eens meegemaakt."

Opjagen

"Wout zit in de omgekeerde situatie en die is veel comfortabeler. Mathieu weet dat, hij is zelf één keer wereldkampioen geworden: vier jaar geleden in Tabor, op een moment in zijn carrière dat nog niks hoefde. Vorig jaar heeft hij zich laten opjagen door Wout. Hij voelde dat Van Aert fysiek dichterbij kwam en hij zag hem steeds zelfzekerder worden. Zelfs zonder te winnen. Die laatste week straalde alles aan Van Aert uit dat hij wereldkampioen ging worden. Indrukwekkend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties