Beresterke van der Poel staat te kijken van gevolgen van Azencross: "Echt niet verwacht"

Beresterke van der Poel staat te kijken van gevolgen van Azencross: "Echt niet verwacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat hij in Loenhout graag de show verzorgt, heeft Mathieu van der Poel vandaag nog eens gedemonstreerd. In zo'n sfeer presteert de man die het veldrijden domineert nog des te beter. Hij was wel verbaasd dat hij in het DVV-klassement al zo dicht bij Toon Aerts kwam.

"Ik ben heel blij met de koers die ik gereden heb", trapte van der Poel een open deur in. "Ik had echt niet verwacht om zoveel seconden terug te nemen. In de andere categorieën was het sprinten. Ik ben blij dat ik die veertig seconden terug heb kunnen pakken."

Aan de bonificatiesprint kwam hij ook al als eerste door. "Die bonificatieseconden waren sowieso een doel. Ik had verwacht dat het hierna wel een tactische race ging zijn. Ik had een hele goeie dag", stelde de Europese kampioen met veel tevredenheid vast.

Geweldig om voor zo'n publiek te rijden 

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel houdt van Loenhout, zoveel is duidelijk. Hij heeft vroeger zelfs nog gevoetbald op het plaatselijke veldje. "Het was met de selectie uit Antwerpen dat we altijd naar hier kwamen om te voetballen. Het is één van mijn favoriete crossen. Geweldig om voor zo'n publiek te mogen rijden. Dat ga ik zolang mogelijk blijven doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties