Ex-crosser Peeters niet akkoord met Sven Nys: "Werd bijna gedubbeld door Mathieu en Wout"

Ex-crosser Peeters niet akkoord met Sven Nys: "Werd bijna gedubbeld door Mathieu en Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie afscheid neemt van het veldritwereldje, vult zijn wielerpensioen op zijn eigen manier in. Daar is Rob Peeters ook mee bezig. De voormalig veldrijder voelt niet meer de drang om op de fiets te kruipen. Daarin verschilt hij bijvoorbeeld van Sven Nys.

"Nys begrijpt niet dat als je stopt met koersen, je ook niet meer gaat fietsen. Wel, ik snap niet dat als je heel de tijd intensief gesport hebt, je dat ook wil doen als je gestopt bent. Ik begrijp bijvoorbeeld Klaas Vantornout niet. Die fietst nu precies meer dan vroeger en zit nog op wedstrijdniveau", stelt Peeters vast in HNB. "Waarom is hij dan gestopt?"

Ik begrijp bijvoorbeeld Klaas Vantornout niet 

Rob Peeters

Eigenlijk had Rob Peeters ook nog gewoon kunnen voortdoen. "Ja, maar in mijn hoofd was het over. Ik wist niet wat ik moest doen om nog een niveau te halen waardoor ik na een wedstrijd tevreden naar huis zou keren. Als mijn positie goed was, dertiende ofzo, werd ik bijna gedubbeld door Mathieu van der Poel en Wout van Aert."

Peeters had natuurlijk andere tijden meegemaakt. "Als je nog een ronde moet rijden, maar de toeschouwers zijn naar hun auto aan het wandelen omdat Mathieu al gearriveerd is... Ik heb altijd tegen toppers gereden, maar nu is het anders. De start is gegeven en Mathieu is weg. Je rijdt van in het begin in de achtergrond, zoals 80 procent van de deelnemers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties