Rob Peeters heeft oude roeping weer teruggevonden: "Nu meer voldoening dan van laatste jaren dat ik koerste"

Rob Peeters heeft oude roeping weer teruggevonden: "Nu meer voldoening dan van laatste jaren dat ik koerste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat hij eind vorig jaar zijn fiets aan de haak hing, knoopte Rob Peeters aan met iets wat hij vroeger op school reeds geleerd had. Hij ging aan de slag als schilder. Wel degelijk om zijn boterham te verdienen. Hij sloeg er zelfs een aanbod als ploegleider van Pauwels Sauzen voor af.

"Het was een halftijdse job en dat was voor mij niet voldoende", zegt Peeters in Het Nieuwsblad. "Dus koos ik om dat ploegleiderschap af te staan en voluit te gaan als schilder. In maart ben ik eraan begonnen. Mensen vragen mij nu of ik schilder als hobby. Was het maar waar."

Zichzelf heruitvinden als schilder liep wel niet altijd van een leien dakje. "Ik heb er niet bij stilgestaan dat de verfmethodes geëvolueerd zijn. Ook de behangmethodes zijn anders. Dus heb ik zes weken in onderaanneming gewerkt en zo weer leren schilderen met professionals."

NOOIT MEER HET GEVOEL VAN EEN GLANSPRESTATIE

Uiteindelijk was het het toch allemaal waard. "Ik heb nu meer voldoening van het schilderen dan van de laatste jaren dat ik koerste. Pas op er is niets dat je kan vergelijken met het gevoel dat je hebt als je na een glansprestatie over de meet rijdt. Dat ga ik nooit meer terugvinden. Maar ik mis de cross amper."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties