Ruim verschil met van der Poel verbaast van Aert niet

Ruim verschil met van der Poel verbaast van Aert niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de vorige twee crossen zagen we een goede Wout van Aert en daardoor groeide het vermoeden dat hij misschien toch dichter richting Mathieu van der Poel kon sluipen. Die laatste zette vandaag iedereen met de voeten op de grond in Loenhout. Van Aert was eerlijk in zijn analyse.

Van Aert kon geen excuses inroepen op het moment dat van der Poel versnelde. "Ik zat perfect geplaatst, maar kon niet volgen. Ik moest duidelijk in hem mijn meerdere erkennen. Vandaag vond ik het een iets mindere wedstrijd van mezelf."

Ik was niet beginnen te geloven in een volledige ommekeer 

Wout van Aert

Een heel ander gevoel dus dan in de Wereldbeker in Heusden-Zolder waar van Aert mee bleef zitten. "In Zolder kwam ik op het einde dichter. Dat gaf misschien een vertekend beeld. Mathieu reed daar in het begin wel iedereen eraf. Ik was nog niet beginnen te geloven in een volledige ommekeer."

Dat er niet meegewerkt werd in de achtervolging, zoals Toon Aerts beweerde, vond van Aert niet. Ze kunnen het misschien uitvechten op het BK. "Hij is misschien teleurgesteld omdat hij die tijd verliest. Ik heb vroeger ooit minder steun gekregen. Het BK? Dat is een koers waar ik naar uitkijk. Een kampioenschap is elk jaar iets heel mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties