Toon Aerts verrast door rijgedrag van andere achtervolgers

Toon Aerts verrast door rijgedrag van andere achtervolgers
Foto: © photonews

In de finale was het aan Toon Aerts zelf om de boel te redden en dat deed hij dan ook in de laatste ronde. Zo blijft hij voorlopig aan de leiding in de DVV. De renner van Telenet-Fidea vond dat hij ook op in het eerdere verloop van de koers op weinig steun kon rekenen.

"Mathieu van der Poel was snel weg. Om je er op dat moment van de wedstrijd al bij neer te leggen, is wel snel. Ik had naar mijn gevoel weinig steun van de andere renners", oordeelde Aerts. "Ik zat toen mee voorin met Mathieu en het had geen zin om op mijn ploegmaats te wachten. Spijtig, want ik zag een sterke Corné van Kessel die steeds korter kwam."

In elk geval heeft Aerts gered wat er te redden valt en in Baal wacht er een koers die hij al gewonnen heeft. "Wel al twee jaar geleden. Vorig jaar had ik daar een iets mindere dag. Er is sowieso wel iets mogelijk met dat klimwerk."

Fenomeen van der Poel komt kort op mijn hielen 

Toon Aerts

De leider in de DVV is alleszins niet van plan om het op te geven. "De strijd is nog niet verloren. Bij de tussensprinten blijft er iets mogelijk. Ik start de laatste tijd goed. Misschien kan ik daar nog iets uit puren. Ik zit wel met het fenomeen van der Poel, die komt heel kort op mijn hielen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties