Van der Poel demonstreert ook in Loenhout, Aerts redt leidersplaats met ultieme inspanning

Van der Poel demonstreert ook in Loenhout, Aerts redt leidersplaats met ultieme inspanning
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Loenhout kunnen de verschillen al wel eens beperkt blijven, maar dat was niet naar de zin van Mathieu van der Poel. De Europese kampioen reed een dijk van de wedstrijd en kwam zelfs dicht bij de leiding in het DVV-klassement. Toon Aerts redde zijn hachje met een sterke slotronde.

Aerts verzorgde meteen een spektakel met een jump onder de brug, met goedkeuring van het talrijk opgekomen publiek. De leider in de DVV moest hierna wel snel de materiaalpost in. Wie even pinkte met zijn ogen, had misschien de vroege move van van der Poel gemist. De Nederlander was alweer snel de piste uit.

Achter hem waren ze eerst vooral aan het lonken, maar uiteindelijk gingen ze wel samenwerken. Van Aert, Aerts, Vanthourenhout, Sweeck, Meeusen en Merlier vormden een groepje van zes achtervolgers. Ze konden wel niet verhinderen dat de voorsprong van van der Poel richting de 25 seconden ging.

VAN DER POEL AL SNEL ZEGEZEKER

In de achtervolging, als je dat zo al kan noemen, deed van Aert het meeste deel van het werk. Het baatte allemaal niet, want bij het ingaan van de derdelaatste ronde was het verschil al opgelopen tot 42 seconden. Vooral slecht nieuws voor Toon Aerts, wiens leidersplek in het klassement serieus onder vuur kwam.

Terwijl zij het om de ereplaatsen moesten uitvechten, reed Zdenek Stybar overigens een behoorlijk goede veldrit. De Tsjech was al vroeg in de cross opgeschoven richting de top vijftien en reed even later op een aardige dertiende plaats rond.

SWEECK PECHVOGEL VAN DE DAG

In de strijd op plek twee vielen er zoals dat meestal gaat nog wel enkelen weg. Laurens Sweeck kreeg problemen met zijn ketting en had ook hierna nog eens met pech te maken. Een glijpartij kwam Merlier dan weer duur te staan. Zo waren ze in het groepje dat streed om het podium nog met zijn vieren.

Aerts perste er nog een schitterende laatste ronde uit. Een tempo te hoog voor Meeusen en ook Vanthourenhout hing aan het rekkertje. Zo houdt Aerts, die het in de daguitslag moest stellen met plek drie na Wout van Aert, nog een twaalftal seconden over in de DVV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties