De Gendt en Van Impe leggen relletje bij: "Ik had een serieuze kater"
Redactie
| 0 reacties
De Gendt en Van Impe leggen relletje bij: "Ik had een serieuze kater"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt won afgelopen seizoen de bollentrui in de Vuelta, maar raakte verwikkeld in een klein relletje met Lucien Van Impe, die de laatste Belgische winnaar van het bergklassement in een grote ronde was.

Van Impe was teleurgesteld dat de echte klimmers niet meer meededen voor de overwinning in het bergklassement, maar drukte zich wat ongelukkig uit. "Thomas en ik hebben mekaar ondertussen al gezien. Ik heb hem uitgelegd waarom ik gezegd heb wat ik heb gezegd. Ik vind het ambetant dat er nu al twintig jaar geen klimmers meer het bergklassement winnen", aldus Van Impe in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb daar Thomas nooit persoonlijk mee willen aanvallen. Integendeel, ik heb veel respect voor hem." De Gendt vult aan. "Ik had op zich geen probleem met wat Lucien zei, maar één zinnetje stoorde me wel..." Van Impe: "Dat ik de strijd om de bergtrui zielig vond, hé? Dat kwam niet goed over..."

De kater van De Gendt

De voormalige winnaar van de bergtrui in de Tour legt uit. "Mij doet het pijn als ik zie dat de bollentrui op de grote cols gelost wordt. Maar door dat zo te zeggen, deed ik op mijn beurt Thomas pijn. Dat was niet de bedoeling. Ik sprak uit mijn eigen gevoel, uit eigen ervaring. Ik loste mannen als Thomas bergop gemakkelijk."

De Gendt reageerde kribbig op twitter, maar dat kwam door een kater. "Een serieuze. We waren met de mannen en vrouwen van de ploeg weggeweest in Madrid. We dronken gin-tonic, maar de meisjes gingen er met de tonic vandoor. We hebben met drie man twee flessen gin leeggemaakt. Dat kwam redelijk hard aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties