Wat met de dominantie van Van der Poel en de kampioenschappen? "Ik zou nu niet graag crosser zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat met de dominantie van Van der Poel en de kampioenschappen? "Ik zou nu niet graag crosser zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel won vrijdag zoals verwacht met overwicht de cross in Loenhout, bij zijn afwezigheid mocht Van Aert zaterdag nog eens vieren. Richting de kampioenschappen lijkt Van der Poel nog steeds een trapje boven de rest te staan.

Toch wil Erwin Vervecken niet wanhopen. "Er is altijd wel hoop voor Van Aert, hij is aan het verbeteren de laatste weken." Hij plaatst het grote verschil van vrijdag in perspectief. "Mathieu reed vrijdag vrij snel weg en daarna kwam het bij elkaar. Dan is het logisch dat het stilvalt."

Van der Poel blijft wel de duidelijke favoriet. "Ik denk dat Mathieu nog altijd op een heel hoog niveau zit. Het is niet dat Van Aert momenteel slecht is. Ik kan maar moeilijk te bedenken hoe je Van der Poel zou moeten kloppen, want hij kan op alle manieren een koers winnen. Ik zou nu geen crosser willen zijn."

Kansen op het WK?

Van Aert werd de voorbije drie jaar wel wereldkampioen, ondanks de dominantie van Van der Poel in de laatste twee jaren. "Als je die WK's koers per koers bekijkt, had Mathieu in Luxemburg gewoon heel veel pech. Daar werd de koers beslist op het materiaal, die bandenkeuze. Vorig jaar had Wout een heel goeie dag."

"In crossen als de Koppenberg, Namen en toen in Valkenburg kan je Mathieu in het verlies rijden. Dat gebeurt bijna altijd op zo'n omlopen. Ik denk niet dat je daar een trend in moet zien. In Luxemburg was hij goed op weg om Wereldkampioen te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties