Wout Van Aert doet het ondanks val in Bredene, verrassende naam tweede

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wout Van Aert doet het ondanks val in Bredene, verrassende naam tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Bredene heeft Wout Van Aert nog eens kunnen proeven van de overwinning. De wereldkampioen profiteerde zo optimaal van de afwezigheid van Mathieu Van der Poel.

Toch was het Van der Poel die meteen aan de boom schudde. David Van der Poel uiteraard. Hij werd echter al snel bij de lurven gegrepen door onder meer een sterk gestarte Daan Soete. Van Aert moest meteen achtervolgen en moest een gaatje laten. Hij kwam uiteraard terug voorin, maar moest ook nog afrekenen met een valpartij.

Dubbele val

Van Aert was in de opwarming al over de balkjes gevallen en ook in de cross zelf ging hij dus tegen de vlakte. Van Aert reed daarna oppermachtig weg van de concurrentie en Vermeersch, Hermans, Sweeck en Adams begonnen naar elkaar te kijken voor de twee resterende podiumplaatsen.

Uiteraard was er ook geen Toon Aerts, anders had die wellicht ook voorin de koers gekleurd. Aerts wou zich vooral concentreren op de klassementen en laste dus wat rust in. De tweede plaats was uiteindelijk voor Quinten Hermans, Adams werd tweede. Van Aert werd met vier overwinningen in Bredene alleen recordhouder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties