Geloof neemt toe bij Cant na straffe prestatie: "Nog zo'n witte trui met vijf strepen op"

Geloof neemt toe bij Cant na straffe prestatie: "Nog zo'n witte trui met vijf strepen op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze is niet de veldrijdster met de meeste overwinningen achter haar naam in het huidige seizoen, maar wat Sanne Cant in Diegem liet zien was grote klasse. Ondanks een grote achterstand won ze de cross nog met veel bravoure. Straks nog eens uitpakken op het WK, daar droomt ze van.

Op een gegeven ogenblik reed Cant liefst 24 seconden achter de leidster in de koers." Het was zeker moeilijk om er op dat moment nog in te geloven. Ik moest hopen dat het voorin stilviel. Gelukkig viel het ook stil. Ik kon terugkomen en dan nog een tempo opleggen."

SNELLER ONDERWEG DAN LECHNER

Dat tempo was te hoog voor diegenen die haar het meest het vuur aan de schenen legden, in de eerste plaats voor Eva Lechner. "Zij reed alleen tot in de laatste ronde. Door het feit dat we erbij kwamen, wisten we dat we sneller waren dan haar."

Al betekende dat zeker niet dat Cant de zege cadeau kreeg. "Ik gebruikte mijn ervaring om de koppositie te nemen, maar de anderen weten ook wel wanneer het het juiste moment is om op kop te komen. Alleen moet je het dan nog kunnen doen. Annemarie Worst pikte vlot aan vond ik, maar ik kon het in de sprint nog afmaken." En nu is het uitkijken naar volgend jaar. "Wat je me mag wensen voor 2019? Nog zo'n witte trui met vijf strepen op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties