Michael Valgren wil in Groot-Brittannië de eerste Deense wereldkampioen worden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Michael Valgren wil in Groot-Brittannië de eerste Deense wereldkampioen worden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het heuvelachtige parcours van Yorkshire is Michael Valgren Andersen op het lijf geschreven. Als de winnaar van de Amstel Gold Race 2018 de regenboogtrui pakt dan zou dat voor zijn land een eerste wereldtitel betekenen.

Matti Breschel was de laatste Deen die een medaille wist te veroveren voor Denemarken op het WK op de weg voor elite heren, maar goud zat er nog nooit in voor het Scandinavisch land. 2019 zou weleens het jaar kunnen worden dat daar verandering in komt. Valgren Andersen reed een fantastisch 2018 en krijgt in het Britse Yorkshire een parcours dat hem op het lijf is geschreven.

“Als ik een goed seizoen draai dan kan ik de rest van de Deense ploeg overtuigen” zegt de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race bij Cyclingnews. “En aan mijn sprint moet ik ook nog wel wat schaven.”

De Deen ruilde Astana in voor Dimension Data en zou ook graag de Giro rijden. “In Italië heb je als vluchter meer kans dan in de Ronde van Frankrijk. Ik zou graag eens een etappe winnen in de Giro, maar dat is dan weer moeilijk te combineren met het klassieke voorjaar. Mijn probleem is misschien dat ik alles wil winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties