? Benoot en zijn teamgenoten hebben al verkenning van voorjaarskoers achter de rug: "Finale in voordeel van aanvallers"

? Benoot en zijn teamgenoten hebben al verkenning van voorjaarskoers achter de rug: "Finale in voordeel van aanvallers"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie echt al bezig is met bepaalde grote doelen van het volgende seizoen, heeft er misschien wel al een verkenning opzitten. Dat is althans het geval bij Lotto-Soudal. Tiesj Benoot is samen met zijn ploegmaten het parcours van de Omloop reeds gaan verkennen.

Sportdirecteur Frederik Willems hecht er alvast belang aan. Reeds een verkenning doen van dat type wedstrijd, betekent wel dat sommige renners al eens dieper moeten gaan. "Het zal iets intensiever zijn met de eerste bergjes en kasseien, maar dat mag er al eens bij zijn. Hoe ze naar bepaalde belangrijke bergjes rijden, is toch belangrijk om weten."

Het is ook niet enkel om de wegen goed te kennen dat ze er met de hele Lotto-ploeg eens gingen over rijden. "Het is een parcoursverkenning, maar ook voor een deel materiaaltesting. Eens het seizoen begonnen is, is het moeilijker om de hele groep samen te krijgen. De Omloop is natuurlijk een belangrijke koers in het algemeen en zeker voor ons als Belgisch team."

BENOOT GERUSTGESTELD

Tiesj Benoot, een belangrijke troefkaart van Lotto-Soudal heeft nu ook al een mening kunnen vormen over de Omloop. "Ik denk dat de finale meer in het voordeel van de aanvallers is. Het geeft een beetje gemoedsrust dat we nu al weten met welk materiaal dat we gaan starten in die koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties