Adri van der Poel blijft kritisch voor zoon Mathieu: "Wat hij daar heeft laten zien, is een aanfluiting"

Adri van der Poel blijft kritisch voor zoon Mathieu: "Wat hij daar heeft laten zien, is een aanfluiting"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adri van der Poel ziet zijn zoon Mathieu de pannen van het dak fietsen in de cross. Het moet als ouder geweldig zijn om mee te maken. De ex-renner steekt niet onder stoelen of banken dat hij Mathieu graag wereldkampioen zou zien worden. Al blijft vader van der Poel ook kritisch.

Hij heeft het bij Sporza onder meer over het feit dat sommigen Mathieu een slechte ingesteldheid verwijten. "Dat klopt niet", weerlegt Adri die theorie. "De afgelopen jaren heeft hij geleerd dat hij na een tegenslag nog kan terugvechten."

Al duikt er nu en dan wel eens een uitzondering op. "Hij weet ook wel dat hij bijvoorbeeld in de Koppenbergcross te snel zijn hoofd heeft laten hangen. Wat hij daar heeft laten zien, is gewoon een aanfluiting. Ik heb dat ook gezegd."

WERELDKAMPIOEN WORDEN

Desalniettemin is het ongelooflijk straf wat Mathieu presteert. Kan hij zijn vader nog verbazen? Het antwoord van Adri is klaar en duidelijk: "Ja, door wereldkampioen te worden." Maar ook zonder werelditel spreekt de dominantie van de Europese kampioen voor zich. "Hij is vooral fris. Bovendien maakt hij dit jaar voor het eerst wat keuzes. Zijn programma is meer uitgebalanceerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties