Belgische titels in het omnium en de puntenkoers verdeeld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Vylder, Van den Bossche en Kopecky vieren nationale titels

Belgische titels in het omnium en de puntenkoers verdeeld
Foto: © photonews

Ook het voorbije weekend stonden er enkele nationale titels op het spel op het Belgisch Kampioenschap in Gent. Lindsay De Vylder was de beste in het omnium. In de puntenkoers reden Van den Bossche bij de mannen en Kopecky bij de vrouwen richting nationale driekleur.

Het omnium was een erg competitieve discipline met tal van uitstekende Belgische baanwielrenners die een gooi deden naar de nationale titel. De Vylder, Hesters en Van den Bossche bleken de drie beste. Uiteindelijk slaagde De Vylder erin om Van den Bossche af te houden. Hesters moest tevreden nemen met een bronzen medaille.

ZOWEL ZILVER ALS GOUD VOOR VAN DEN BOSSCHE

Van den Bossche was een dag eerder reeds aan het feest geweest. De nog altijd maar 18-jarige renner pakte de titel in de puntenkoers bij de elites. In dezelfde discipline mocht ook een gekende baanwielrenster vieren. Lotte Kopecky kroonde zich tot Belgisch Kampioen.

Voorts stond er ook nog onder andere de individuele achtervolging op het menu. Bryan Boussaer was de beste bij de mannen, Annelies Dom bij de vrouwen. De dames werkten ook nog de scratch af. In die discipline was de Belgische titel voor Saartje Vandenbroucke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties