Campenaerts blij dat hij geen tijd meer gaat verliezen: "Veel Strade Bianche-wegen"

Campenaerts blij dat hij geen tijd meer gaat verliezen: "Veel Strade Bianche-wegen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog even voorbehoud aantekenen, maar de kans is weer wat groter dat de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts er effectief komt. In elk geval trekt de Lotto-renner binnen enkele dagen zoals gepland naar Namibië. Zijn knieblessure gooit geen roet meer in het eten.

"Die blessure heeft lange tijd aangesleept en als renner sla je dan snel in paniek. Als je in november een training mist, denk je dat je hele seizoen voorbij is. Maar de knie is net op tijd in orde gekomen om te kunnen vertrekken naar Namibië", slaakt Campenaerts bij Sporza een zucht van opluchting.

VOORZIEN OP GRAVELPADEN

Geen tijd meer verliezen dus. Alles zit weer op schema. En Campenaerts laat niets aan het toeval over. "Veel geasfalteerde wegen zijn er niet in Namibië. Er zijn wel veel gravelpaden, Strade Bianche-wegen dus. Maar ik ben erop voorbereid. Ik heb al mijn fietsen voorzien van heel zware banden met een antileklaag."

De hoogtestage zou uiteindelijk ook moeten leiden tot een aanval op het werelduurrecord. "Half januari zullen we een testmoment houden om te zien of ik de werelduurrecordpoging aanga. Het is zeker mogelijk om dat werelduurrecord aan te scherpen. Als ik wacht tot na de Spelen, is het misschien te laat. Rohan Dennis speelt ook met het idee om het werelduurrecord aan te vallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties