Vijfde uit Parijs-Roubaix 2017 mikt volgend jaar zowel op klassiekers als op rittenkoersen

Vijfde uit Parijs-Roubaix 2017 mikt volgend jaar zowel op klassiekers als op rittenkoersen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan het einde van dit wielerjaar is hij weer helemaal boven water gekomen. Bijgevolg zijn de verwachtingen voor 2019 hooggespannen bij Gianni Moscon. In de klassiekers liet hij af en toe al een staaltje van zijn kunnen zien, maar ook het rondewerk is belangrijk voor de Italiaan.

Dat kan dan zowel over korte als lange rittenkoersen gaan. De UAE Tour wordt zijn eerste wedstrijd volgend jaar. Die zal duren van 24 februari tot 2 maart. Hierna wil de 24-jarige renner van Sky zich eens testen in de Tirreno-Adriatico, laat hij aan La Gazzetto dello Sport weten. Wat de grote ronden betreft, gaat hij sowieso de Ronde van Italië rijden.

Tegelijkertijd blijven ook de klassiekers de nodige aandacht krijgen. Niet onlogisch, want Moscon verzamelde in die wedstrijden al een aantal verdienstelijke ereplaatsen. Dit jaar eindigde hij in de top tien in de E3. In 2017 werd hij vijfde in Parijs-Roubaix en derde in de Ronde van Lombardije.

VAN DE PARTIJ IN VLAAMSE VOORJAAR

In 2019 gaat het 'enfant terrible' van Team Sky de Strade Bianche rijden. Hij doet ook weer volop mee aan het Vlaamse voorjaar en tekent eveneens present voor het Monument waarin hij zich dus al eens deed opmerken, Parijs-Roubaix.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties