Wout van Aert klaar om bewogen 2018 achter zich te laten: "Ik hoop dat ik nu rust kan vinden"

Wout van Aert klaar om bewogen 2018 achter zich te laten: "Ik hoop dat ik nu rust kan vinden"
Foto: © photonews

Een vijfde plaats in de veldrit in Diegem is het laatste resultaat dat Wout van Aert liet optekenen in 2018. Het is een jaar geweest van emotionele rollercoasters voor de wereldkampioen veldrijden vanwege allerlei perikelen. Van Aert kijkt er dan ook naar uit om in 2019 een nieuwe start te nemen.

Het was nochtans allemaal zo mooi begonnen in 2018. Een derde nationale driekleur en een derde wereldtitel op rij in het veld. Gevolgd voor een verbluffend sterk voorjaar op de weg. In die periode van het jaar zag het er allemaal nog goed uit.

In oprechtheid en eerlijkheid geloof ik niet meer 

Wout van Aert

"Maar de dood van Michael Goolaerts en die ploegperikelen waren heel zwaar", geeft van Aert toe in Het Nieuwsblad. Dat hele gedoe met Sniper Cycling moet bij hem toch ook een wrange nasmaak achter laten. "In waarden als oprechtheid en eerlijkheid geloof ik al lang niet meer."

Sportief gezien behoort die hele saga gelukkig tot het verleden. Van Aert richt zijn blik vooruit. "Ik hoop dat ik nu rust kan vinden. Met mijn nieuwe ploeg heb ik alvast een sterkere basis om op terug te vallen. Laat 2019 maar komen".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties