Aerts en Sweeck reageren na podiumplaats: "Die vijftien seconden kunnen nog van tel zijn"

Aerts en Sweeck reageren na podiumplaats: "Die vijftien seconden kunnen nog van tel zijn"
Foto: © photonews

Bij gebrek aan Wout Van Aert in de GP Sven Nys in Baal op nieuwjaarsdag was het aan anderen om te strijden voor de tweede plaats in de race, na de ongenaakbare Mathieu Van Der Poel. Onderweg pakte Toon Aerts nog vijftien seconden bonificaties. "Die kunnen nog belangrijk worden, misschien."

"Neen, een topdag had ik niet", gaf Aerts na de cross toe bij Sporza. "Dit is mijn basisniveau zo'n beetje. Op een parcours dat me goed ligt, kan je daarmee natuurlijk al een eindje komen."

In de stand voor de DVV-trofee is Aerts zijn leidersplaats kwijt, maar de kloof met leider Van Der Poel is voorlopig amper acht seconden: "Het zal een strijd worden tussen ons. Misschien worden de tussensprints nog belangrijk, de vijftien seconden die ik daar pak hier in Baal kunnen misschien nog van tel worden."

Derde hoogst haalbare

Het derde schavotje op het podium was deze keer voor Laurens Sweeck: "Het hoogst haalbare", gaf die grif toe. "Het is wel een goede afsluiter van de kerstperiode. Ik zat nooit ver van het podium en kon er nog een sprintje uitpersen."

De opeenvolging van crossen had wel zijn impact: "Vergeet niet dat dit de vierde keer crossen was op vijf dagen. Op een erg intensief parcours, met veel interval en veel korte hellingen waar je volle bak moet gaan is dat niet evident."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties