Na gele hesjes in Diegem, nu een val én een lekke band in Baal ... Niets of niemand krijgt Koning Mathieu klein

Na gele hesjes in Diegem, nu een val én een lekke band in Baal ... Niets of niemand krijgt Koning Mathieu klein
Foto: © photonews

De GP Sven Nys in Baal werd opnieuw een showtje van ene Mathieu Van Der Poel. Die blijft zo de overwinningen opstapelen, maar voor het klassement blijft het vooralsnog spannend.

Meer dan vier minuten verloor hij op de Koppenberg, waardoor het voor Mathieu Van Der Poel schier onmogelijk leek om nog de eindwinst te pakken in de DVV-trofee. Na zeges in Niel, Antwerpen, Hamme en Loenhout pakte de Nederlandse veelvraat een ongeziene 5 op 5 in de DVV-trofee én 21 op 23 in zijn crossen dit seizoen.

In de eerste ronde ging Van Der Poel nog onderuit, waardoor het even achtervolgen was. En passant pakte Toon Aerts nog vijftien boniseconden, waardoor de kloof in de voorlopige stand opnieuw 26 seconden werd.

Nieuwe leider

Daarna trok de Nederlandse topper echter ten strijde. In een mum van tijd was hij opnieuw vooraan en begon hij aan zijn zoveelste solo van het seizoen. Even werd hij nog opgehouden met een lekke band, maar daarna wist hij zijn kloof opnieuw te vergroten.

Toon Aerts bleef knokken voor elke seconde, met oog op de stand in de DVV-trofee. Hij werd uiteindelijk tweede op 34 seconden en moest zo nipt (met 8 eenheden) de leiding aan Van Der Poel geven. Sweeck vervolledigde het podium. Volgende week is de voorlaatste manche in Brussel, de week na het WK is er de laatste race in Lille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties