Serieuze rel rond documentaire over Frank Vandenbroucke, moeder woedend: "We laten dit niet zomaar passeren, we eisen uitleg"

Serieuze rel rond documentaire over Frank Vandenbroucke, moeder woedend: "We laten dit niet zomaar passeren, we eisen uitleg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fans van Frank Vandenbroucke krijgen in het voorjaar van 2019 een nieuwe inkijk in het leven dat de overleden wielrenner geleefd heeft. De interviews voor zijn boek 'Ik Ben God Niet' zullen de basis vormen voor een tv-documentaire waar Lieven Van Gils aan het werken is. Al is daar nu rel over.

De woorden die Vandenbroucke zelf uitsprak, zullen voor de documentaire opnieuw ingesproken worden door een West-Vlaamse rapper: Brihang. Daardoor moet het lijken alsof VDB zelf zijn verhaal uit de doeken doet tegenover de kijkers.

Maar dat snapt ene Johan Bockstael niet, die de voorbije jaren de vereenzelving werd van de stem van Vandenbroucke met zijn unieke imitaties.

Bockstael

"Ik ben verbaasd door de keuze voor Brihang", klinkt het in gesprek met Het Laatste Nieuws. Een idee dat ook gedeeld wordt door de familie van VDB: "Wij eisen een uitleg, we laten dit niet zomaar passeren", is moeder Chantal duidelijk.

Diverse wielrenners schaarden zich al achter Bockstael, bij de uitgeverij zijn ze dan weer duidelijk: "Het is niet onze bedoeling om de stem van Frank Vandenbroucke te imiteren. Via een voice-over stem proberen wij als het ware om in het hoofd van VDB te kruipen. Brihang doet dat op een hele speciale en serene manier, met een West-Vlaams accent dat dichtbij dat van Frank ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties