Komt regenboogtrui er nu wel aan voor van der Poel? "Je zou kunnen stellen: hij is nu al wereldkampioen, maar..."

Komt regenboogtrui er nu wel aan voor van der Poel? "Je zou kunnen stellen: hij is nu al wereldkampioen, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Mathieu van der Poel de man van het seizoen is, is zo klaar als een klontje. Eigenlijk rest er nog slechts één vraag: mag hij straks ook eindelijk die regenboogtrui een keertje aantrekken? Michel Wuyts buigt zich erover in een analyse van het seizoen.

Die analyse bij Sporza is behoorlijk simpel: de overmacht van van der Poel is o zo groot. "Van der Poel heeft metrise in alles. In basissnelheid, in techniek, in uitstraling. Je zou wat mij betreft kunnen stellen: hij is nu al wereldkampioen, als je 21 overwinningen neerzet, maar..."

Wuyts plaatst toch nog een kanttekening die maakt dat van der Poel nog lang geen wereldkampioen is. "Dat had hij vorig jaar ook, die suprematie. In overwinningen zeker en toch werd hij het niet. Kan dat nu ook weer gebeuren? Dat denk ik wel. Als van Aert iets in zijn kop steekt... Maar ik ben verblufd van wat ik van van der Poel week na week zie".

WISSELVALLIGE SUBTOPPERS

De conclusie is ook wel dat van Aert minder is dan vorige jaren. "Wat mij opvalt is dat er bij van Aert wel eens een minder moment in een cross komt. Dat had ie vroeger niet. Hij moet zich af en toe wel eens in een wiel gaan plaatsen om de schade te beperken. En dan heb je de rest van de tegenstand, waar niemand van doorgestoten is. Het is een wat wisselvallig gedoe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties